Over

Ik ben dus Co. Vandaar &Co Producties. Marco Geijtenbeek, aangenaam!

Al van jongs af aan droom ik van een baan in de media. Als klein jongetje maakte ik met behulp van 538 Webstation urenlang radioprogramma’s op mijn kamertje. Dat waren de eerste voorzichtige stapjes in de wondere wereld van de media.

Na mijn VWO besloot ik Journalistiek te gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht. Als pukkelige puber zette ik voet in het indrukwekkende gebouw aan de Padualaan. Echte radiostudio’s, een televisiestudio en montagesets. Het maakte indruk. Met knikkende knieën stapte ik het centrum van Utrecht in om willekeurige voorbijgangers vragen voor te leggen. Heel wat vragen verder, heb ik me in vier jaar tijd gespecialiseerd in Televisie, Binnenland, Buitenland en Jeugdjournalistiek. Ik weet nu dat dit vak echt iets voor mij is.

Naast mijn studie was ik jarenlang actief voor Omroep Ede, de lokale omroep van de gemeente Ede. Hier presenteerde ik onder andere het nieuwsprogramma ’n Week Ede, waarin ik het belangrijkste nieuws van de afgelopen week besprak. Daarnaast maakte ik televisie op het festival de Rijnweek in Rhenen. Wat begon als filmpjes maken voor Youtube, groeide in drie jaar tijd uit tot een volwaardig televisieprogramma voor RTV Utrecht.

Tijdens mijn studie heb ik twee stages gelopen; bij RTV Utrecht en Omroep Gelderland. Ik wilde zoveel mogelijk vlieguren maken als verslaggever, vandaar de keuze voor twee regionale omroepen. Hier heb ik heel veel verschillende verhalen gemaakt. Van vrolijke uitsmijters tot nieuwsopeners. Alleen op pad als camjo of met cameraman op locatie. Een volledige productie maken voor radio, televisie en internet of me alleen maar storten op het televisieverhaal. Door die afwisseling van verhalen en manieren waarop ik die verhalen kon maken, ben ik heel veelzijdig geworden.

Na mijn studie kon ik bij beide regionale omroepen blijven werken. Inmiddels ben ik werkzaam als verslaggever en presentator bij RTV Utrecht. Daar maak ik verhalen door de hele provincie. Daarnaast pak ik verschillende projecten op met &Co Producties. Zo is elke dag anders, maar ben ik altijd met de media bezig. Want het mooiste aan het vak vind ik dat je bij heel veel verschillende mensen eventjes mag inbreken in hun leven. Verhalen maken over mensen, dat vind ik prachtig.

Hieronder vind je mijn digitale Curriculum Vitae.

 

© Copyright 2016 - &Co Producties