Geluid

Het theater voor de oren. Geluid. Het fijne aan alleen geluid, is dat er nog iets aan de verbeelding overblijft. Zo kan je er, anders dan bij beeld, meer creativiteit in kwijt. Dat maakt geluid een magisch medium.

Met microfoon in de hand ga ik graag voor je op zoek naar de geluiden en verhalen die achter die geluiden zitten. Maar je mag me ook binnen houden. Ook achter de microfoon in de studio kom ik tot mijn recht. Kijk hieronder voor wat voorbeelden.

 

Radioverslaggeving

Met een microfoon in de hand, koptelefoon op, probeer ik het geluid en het verhaal te vangen. Doordat er geen enorme cameraploeg op de geïnterviewde gericht staat, zijn radio-items persoonlijker en raken ze sneller.

In mijn items heb ik oog voor detail. Je hoort bijzondere geluiden en de persoonlijke verhalen die bij het nieuwsfeit horen. Daarnaast kan ik ook live een nieuwsgebeurtenis verslaan. De druk is hoog, maar dat maakt het des te leuker om op dat moment prikkelende radio te leveren.

 

Radiopresentatie

Het NOS-journaal zit erop, ik hoor nog even de jingle van het station. En dan moet ik. Presenteren op radio is iets dat ik al lang doe. Ik vind het elke keer weer een kick om een strakke uitzending neer te zetten en de luisteraar aan de radio te laten kluisteren.

Of het nu gaat om praatprogramma’s met interviews en items of een sfeervolle show met platen en interactie met luisteraars. In mijn presentaties hoor je enthousiasme, sfeer en een warm geluid. Of dat nou een programma met technicus is, of alleen ik en de schuiven in de studio.

 

Voice-over

Vrijwel elk televisie-item, televisieprogramma of reclamespot heeft er één. Een voice-over. De stem vertelt je het verhaal, de feiten of de boodschap.

Ik heb veel televisie-items ingesproken. Mijn stem kenmerkt zich door een warme toon en veelzijdigheid. Zo kan ik fris, energiek en enthousiast klinken; maar ook zakelijk en serieus.

Een greep uit mijn werk:

Alles
Radioverslaggeving
Radiopresentatie
Voice-over

Zoektocht Anne Faber


Bulletin Radio M Utrecht


GFT-kliko in de zomer: “Die lucht!”


Opening Utrecht Centraal


Eerste lammetje in Utrecht


Vierdaagse Nijmegen


Lokale Omroep EdeFM


© Copyright 2016 - &Co Producties